мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапията – съвместима технология от главата до петите

Стандартно практиките по мезотерапия са два вида – за главата и за тяло. И все пак мезотерапията за главата е насочена към усъвършенстване и ободряване на лицевата част, давайки ѝ по-добър и красив вид. Също така, мезотерапията за тяло може да има и други положителни функции, в това число активиране горенето на мазнини. И по-натам да се запознаем с главните неща, които да знаете за видовете мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – тази мезотерапия е подходящ за лицето ви, шията. Най-важното е да даде на вашата кожа търсените витамини и минерали . Поради каква причина е потребна мезотерапията за лицето ви? Добре е да знаете, че с напредване на възрастта по кожата изникват доста белези на годините. Те да принципно загуба на еластичност на кожата, недостиг на младостта ѝ, изменение на нюанса и, неизбежно, възникване на бръчки. Мезотерапията ще ви подпомогне да избегнете тези досадни последствия и да спасите свежия и очарователен външен вид на вашето лице. Последиците от избора на мезотерапията за вашия лик включват дълго добиване на млад вид на кожата, махане на фини бръчици и линии, заедно с изчистване на ненужните торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Едно малко чудо, правещо лицевата кожа да изглежда почти като чисто ново.

2. Мезотерапия за тяло – както споменахме, мезотерапията за нашите тела е различна от тази за лице по своята задача и действия. Тази терапия е отправена най-вече към смъкване на повечето мазнини и постигане на желаната част от тялото в исканите размери. Този процес се извършва като въздейства към алфа – и бета – рецепторите на мастните клетки. Можем да ви разкажем супер лесно как по-точно действат гореспоменатите рецептори. Може да се каже, че същите рецептори имат функции като начало и край за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите въпросните клетки си набавят мазнини за складиране, докато бета – рецепторите извеждат мазнините когато тялото ни има нужда от допълнително количество енергийни сили . В този момент действа мезотерапията като дейност. Поставените чрез мезотерапията ценни субстанции задейства функционирането на бета – рецепторите за отърваване от на мазнините и съответно затрудняват повторно приемане на мазнини в човешкия организъм чрез алфа – рецепторите. Това е начинът се достигат немалко радващи за тялото ни последици. Според пространството на поставяне на мезотерапията, същите положителни ефекти е възможно да притежават отслабване и извайване на коремчето, краката, задните част или горната част на ръцете. Освен това, чрез мезотерапията ще се достигне до заличаване на целулита и смаляване на обиколките на тялото. Ясно е, че, ако искате красиво и релефно тяло, мезотерапията ще ще спомогне за реализиране на нужните параметри.

мезотерапия 1
мезотерапия

В какво се изразяват предимствата на мезотерапията?

При положение че вече научихме най-важните от приложимостите на мезотерапията, стана времето да преговорим и нейните основни плюсове за хората. Преимуществата са с начало от реално нетрудната за слагане и лека техника на мезотерапията, и отговарят за идеалните кожни резултати и цялостния ни вид, които са нейно дело. Прочетете сега как така мезотерапията представлява най-доброто решение за всички:

1. Мезотерапия: безболезнена процедура – всичко, което представлява мезотерапията, е слагане на витамини и подхранващи разтвори в проблематични зони от телата и лицата ни. Популярната техника е доста лесна за правене и едновременно абсолютно поносима за клиента. Това е и причината не е нужно да мислите за появяване на силна болка или някакви неприятни възприятия по време на мезотерапията. Онова, което е възможно да почувствате, е еднократно боцкане или парещи симптоми във въпросната област.

2. Мезотерапия: никакъв риск за здравето – добавяме много сериозно предимство на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не е асоциирана с нула опасни странични действия или рискове за здравето. Хиалуроновата киселина, витамините и цялостно подхранващите субстанции, необходими на мезотерапията, са безопасни за човешкото здраве и се възприемат безпроблемно от него. Така че има малък шанс от възникването на алергични отговори и сходни нежелани последствия.

3. Мезотерапия: полезност – естествено, резултатността е най-необходимият плюс за която и да е процедура в козметиката. И можете да бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви я достави. Технологията по мезотерапия е подходящо средство за продоляване на каквито и да са кожни несъвършенства – като се тръгне от остаряването и намаляване на гъвкавост, и достигнем до акнеични проблеми, поява на петна и пигменти. В допълнение, мезотерапията работи перфектно при нужда от редуциране на излишните килограми и обновяване на формата на тялото и положението на отделни зони от човешките тела. Без значение дали се мисли за лицето или пък различни части от тялото, мезотерапията е абсолютен гарант за добри и ефективни последствия.

4. Мезотерапия: повече придобивки – както видяхте в точката „Мезотерапия – важни характеристики и приложимости“, мезотерапията е в помощ на телата ни в доста посоки. Така чеподлагайки се на мезотерапия за махане на червенини и пигментации, вие ще придобиете и най-различни желани последствия. Ясно е, мезотерапията спомага за по-качествената циркулация на кръвта към третиратана област. В плюс, е възможно още мезотерапията да помогне за излекуването на болезнени състояния и мускулни спазми в зоната. Подлагайки се на мезотерапията, вие гарантирано отивате към приближаването до силно, релефно и красиво тяло.

5. Мезотерапия: резултати с дълготрайност – по принцип отзвуците от мезотерапията могат да се видят в най-кратък срок седем дни след нейното първо прилагане. Имайки предвид проблема, който се оздравява, се правят една-две посещения за мезотерапия на година. Всяка една процедура по мезотерапия се съпътства от поддържащи терапии през един, два или три месеца. Мезотерапията носи доста трайни резултати за здравето на вашата кожа. Но за това вие трябва да положите усилия. Дълготрайните реакции от мезотерапията вървят паралелно със съобразяване с храната и водене на здравословен начин на живот от страна на клиента. Поради тази причина препоръчваме да станете стриктни към здравето и външния ви вид, за да получите в действителност максимална ефикасност от мезотерапията като процес.

мезотерапия 2
мезотерапия

Действително ли сеансите по мезотерапия не причиняват болка?

Истина, сеансите по мезотерапия изобщо не болят за клиента. За да сте сигурни в това , се замислете задълбочено какво всъщност представлява мезотерапията. Малка инжекция, чрез която в вашето тяло се вкарват ефективни и нутритивни вещества разрешаващи най-разпространените кожни проблеми – от загрубяване и провисване, до акнеична кожа, всякакви петна и смяна на цвета. Ето, в действителност не бива да се страхувате. Процедурата по мезотерапия изрично не е обвързана с появяването на сериозна болка или неприятни усещания. Онова, което бихте усетили, се явява леко боцкане или парене в третираната зона.

мезотерапия 3
мезотерапия

Най-честите въпроси за мезотерапията

Решили сме, че обобщаваме и с основни питания за мезотерапията, които най-вече получаваме от всички наши клиенти. Въпросите са свързани със характерността на манипулацията по мезотерапия, неприятните ефекти и опасностите за прилагането ѝ , също и особеностите на използваните в нея субстанции. Информирайте се в следващите абзаци нужната ви информация, която искате да получите за мезотерапията.

мезотерапия 4
мезотерапия

Какви са противопоказанията за излагане на мезотерапия?

Както при повечето сесии, за мезотерапията също така се знае за не твърде много противопоказания. Те касаят фактически за точно определени групи от хора: бременни жени и жени в процес на кърмене, които живеят с рак и имащи всекидневно сърцебиене или припадане. При такива случаи не се съветва ползването на мезотерапията като процедура. Освен това има и други варианти, за които без отлагане трябва да се консултирате с вашия медицински довереник. Част от тях са алергични проблеми или пък правено лечение със вещества за съдоразширяване. Ако вие сте в тези ситуации, споделете ги с лекаря, за да успеете да обсъдите екипно шансовете и опасностите при потенциално избиране на манипулация по мезотерапия.

мезотерапия 5
мезотерапия

Има ли възможност от формиране на неочаквани реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не представлява вероятност от поява на сериозни алергични реакции за клиента. Реално техниката по мезотерапия се реализира с много малка игла, която не допуска вероятността за забелязващи се и някакви наранявания на която и да е кожа. Естествено, винаги може да се видят незначителни зачервени участъци, класически синки или прекалена чувствителност на кожата. Но имаме предвид съвсем краткотрайни последствия, които цялостно изчезват едва за няколко дни. За непоносимост изобщо/ в никакъв случай не може да се говори, поради причина, че в мезотерапията се функционира с хиалуроново вещество, необходими субстанции, които са напълно безвредни за организма и се възприемат от него много добре.

мезотерапия 6
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме дотук в текста, наред с всички ценни субстанции, в мезотерапията се използва и хиалуронова киселина. Същата се оказва изключително чудесна алтернатива не изолирано за мезотерапията, също и за много манипулации в разкрасителната козметична индустрия. И има редица причини за това. Първо, хиалуроновата киселинна субстанция е напълно органична субстанция, образуваща се от тялото ни в обичайни условия. Също така киселината съдържа типични свойства за задържане на хидратирането на кожата, връщане на нейната еластичност и забавяне на състаряването. Ето още веднъж принципните характеристики на хиалуроновата киселинна субстанция, правещи нейното използване в мезотерапията така ефикасно за хората:

1. Не носи вреда на никой човек – хиалуроновата киселина се явява субстанция, произвеждаща се в тялото на всеки от нас. Това прави инжектирането ѝ чрез мезотерапията изцяло без никаква опасност. Въпросната киселина се поема много леко от нашия организъм и не води до никакви големи реакции от алергии или други странични ефекти. По каква причина е полезно за всеки човек вкарването на хиалурон посредством мезотерапия или други медицински процедури? Всъщност с всяка следваща година процесът на образуване на хиалуронова киселинна субстанция, за който ви разказахме, сериозно се редуцира. Този факт се отразява отрицателно на общия вид, еластичността и хидратацията на кожата. Добиването на още количества хиалуронова киселина чрез мезотерапията действа за пазене на младежкия вид на кожата и изличаване на най-различни кожни проблеми.

2. Скоростни и качествени последици – поставянето на хиалуронът в мезотерапията и другите козметични практики гарантира видими и реални следствия за човека по отношение външността на кожата му. Същите моментални и ефективни постижения се получават при всякакъв вид поставяния на хиалуроновото вещество в тази посока. Независимо дали се касае за цялостно възстановяване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък отстраняване на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви бъде от голяма полза. Именно тези свойства на киселината с хиалурон я правят любима и употребявана в сесиите по мезотерапия. Трябва да сте убедени, че мезотерапията с хиалуронова киселинна субстанция ще ви носи желаните ефекти и ще обнови осезаемо цялостния изглед на вашата кожа.

3. Продължаване на качествените резултати – следващо твърде полезно умение на хиалуроновата киселина, правещо я да бъде безспорно подхождаща си за мезотерапия и разни козметични процедури. Качественото въздействие на киселината с хиалурон за кожата ни стои за много дълго време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на споменатото време, съвсем спокойно може да се извърши поредна техника по мезотерапия или която и да е друга козметична сесия с участие на киселина с хиалурон, за да се укрепи силният и хармоничен външен изглед на кожата.

4. Леко и неусетно инжектиране – за край, процесът по слагане на хиалуроновата киселина в тялото е твърде лесен и в същото време безболезнен за нас. В повечето ситуации той се разполага от 10 до 15 минути. Макар и да се говори за мезотерапия, лицеви филъри или различни процедури с помощта на киселина с хиалурон, не се наблюдават силна болка или нежелани усещания за клиентите. Както вече казахме, просто може да имате усещане за леко боцкане или затопляне на третираното място. Тези последствия доказано отшумяват много бързо след завършване на сесията.

Чрез Аестетика клиник ще бъдете напълно спокойни за ефикасността и безопасността на прилаганите сеанси по мезотерапия. Нашите професионалисти се отличават с доказана квалификация и богат опит в областта, а използваните консумативи за мезотерапията, са изключително с най-доброто качество. Разчитайте на Аестетика клиник и ще добиете изумителни последици относно хубавия и хармоничен изглед на кожата ви!

Мезотерапия
Мезотерапията – съвместима технология от главата до петите
В какво се изразяват предимствата на мезотерапията?
Действително ли сеансите по мезотерапия не причиняват болка?
Най-честите въпроси за мезотерапията
Какви са противопоказанията за излагане на мезотерапия?
Има ли възможност от формиране на неочаквани реакции от мезотерапията?
Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?